Hi

Het verhaal achter de fotograaf

Hi, de man achter de lens; Iwan van de Wetering. Kritisch, creatief en een echte familieman. Mijn vier kinderen staan regelmatig model als ik wat nieuws uit wil proberen. Het gevolg is archiefkasten vol foto’s van alle fasen in hun levens en een prachtig fotobehang. Elke dag is het weer een trip down memory lane.

Zelfportret

Daarover gesproken: het fotograferen is mij met de paplepel ingegoten. Als kind van een fotograaf was ik zelf altijd het onderwerp vóór de lens. En als mijn vader een klus had gedaan, mocht ik de rolletjes volschieten. Te gek vond ik dat. De basis voor een carrière in de fotografie is daar gelegd. Tijdens mijn jeugd heb ik op het cultureel centrum in Enschede verschillende cursussen gevolgd. Nog net zo enthousiast over fotografie startte ik een aantal jaar later op de Fotovakschool in Apeldoorn.

In mijn jaren als fotograaf heb ik ontelbaar veel zwangere buiken, baby’s en bruidsparen voorbij zien schieten. Letterlijk soms. De laatste jaren heb ik mijn portfolio uitgebreid met portretten, producten en food. Het werd tijd om mezelf uit te dagen en meer uit een foto te halen. Dat is gelukt. De creativiteit is terug als nooit tevoren en de drive om de beste foto te schieten eveneens.

Mijn stijl valt het beste te omschrijven als stoer en karakteristiek. Ik houd van een rauw randje. En van zwart wit fotografie. Té perfect is wat mij betreft niet goed genoeg. Daarnaast heb ik mij verdiept in het sfeerverhogend fotograferen van producten. Als ik mijn klanten mag geloven werkt die goede sfeer vooral omzet verhogend.